Wigilijne dania z „twistem”

Łukasz Czechyra

|

Posłaniec Warmiński 51-52/2017

publikacja 21.12.2017 00:00

– Gotowanie w jadłodajni czy restauracji? Pomaganie jest przyjemniejsze – mówił w Olsztynie Wojciech Modest Amaro.

▲	Dzieci razem z mistrzem przygotowały m.in. pasty kanapkowe i owocowe sałatki. ▲ Dzieci razem z mistrzem przygotowały m.in. pasty kanapkowe i owocowe sałatki.
Łukasz Czechyra /Foto Gość

Świąteczny czas to okazja do dawania prezentów nie tylko bliskim, ale też potrzebującym. Michelin postanowił w tym czasie obdarować dzieci z Domu Dziennego Pobytu „Arka” w Olsztynie nie tylko nowym sprzętem, ale przede wszystkim możliwością poznania ich idola.

Otwarte serca i dłonie

– Nasz dział wolontariatu od dawna realizuje różne pomysły na wspieranie lokalnych społeczności. Jedną z takich instytucji jest „Arka”. To sprawia nam mnóstwo radości, bo i my otrzymujemy wiele od tych dzieci – mówi Jarosław Michalak, prezes zarządu, dyrektor generalny Michelin Polska. Tym razem „Arka” otrzymała zmywarko-wyparzarkę.

Dostępne jest 20% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.